امروز می خواهم کمی درباره ی رشته ی مهندسی صنایع (رشته تحصیلی خودم) که مظلوم واقع شده است و بیشتر افراد یا از آن اطلاعی ندارند ویا اطلاعاتشان در سطح ابتدایی است مطلبی را ارائه کنم.
حال شاید بپرسید چرا مهندسی صنایع؟
از آنجا که فارغ التحصیل رشته مهندسی صنایع (گرایش تولید صنعتی) می باشم زمانی که با افراد مختلف صحبت می کنم و در مورد رشته تحصیلی ام صحبتی به میان می آید وقتی می گویم رشته مهندسی صنایع بدون مکث مخاطبانم می گویند صنایع غذایی وبا این بازخورد مواجه می شوم، به این علت بر آن شدم تا بتوانم این رشته مهندسی را معرفی کنم.
به علت حجم زیاد مطلب و جلوگیری ازخسته شدن شما دوستان عزیز این مطلب را به چند قسمت تقسیم نمودم امیدوارم که بتوانم اطلاعات شما را در ضمینه این رشته دانشگاهی افزایش بدهم .
به ترتیب موارد زیر را بررسی می کنیم.
( تاریخچه این رشته ، تعریف مهندسی و به ویژه مهندسی صنایع واهمیت مهندسی صنایع ، اهداف رشته ، اصول فکری مهندسی صنایع ، گرایش مختلف آن واولویت بندی گرایشها و تواناییهای مورد نیاز اشخاص برای تحصیل در این رشته دروس تخصصی گرایشهای مختلف و همچنین وضعیت تحصیل در مقاطع بالاتر و گرایشهای این رشته در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا و وظایف یک مهندس صنایع و موقعیتهای شغلی )
تاریخچه مهندسی صنایع
اولین جرقه های پیدایش مهندسی صنایع بعنوان یک تخصص با آغاز انقلاب صنعتی در ابتدای قرن ۱۹ زده شد.
انقلاب صنعتی که با ظهور اختراعات جدید خصوصاً در صنعت نساجی و اختراع ماشین بخار آغاز شد، باعث بکارگیری نیروی انسانی بیشتر و افول صنایع کوچک دستی شد. با گسترش کارخانجات، نیاز به مدیریت و تفکر مدیریتی بیش از پیش احساس شد. افراد بسیاری در جهت ارتقاء کیفیت محصولات تلاش کردند. آدام اسمیت، پدر علم اقتصاد پیشنهاد تقسیم کار را داد. وی بیان کرد که میتوان با تقسیم کار در کارخانه پیچ سازی نتیجه کار را به مقدار زیادی بهبود بخشید. به موازات اختراعات و نوآوری در فرایندها، روشهای حسابداری و هزینه یابی گسترش یافتند. روشهای تحلیل علمی، آزمایشات و اثباتهای علمی در طراحی و ساخت ابزارآلات و ماشینها بکار گرفته شد و در نتیجه، اثرگذاری این تحولات در تفکر سازمانی مدیریت موجب شد مدیریت علمی به عنوان یک نگرش و روش حرفه ای مطرح شود. اولین تلاش برای علمی شدن مدیریت از آمریکا شروع شد. در سال ۱۸۸۱ فردریک تیلور پدر مدیریت علمی، اندیشه های خود را توسعه داد. فرانک گیلبرت و همسرش لیلیان در جهت مطالعه کار با بررسی حرکات توانستند ابزار جدیدی را ابداع کنند. همچنین آنان به مسائل روانشناسی و انگیزه های انسانی توجه نمودند. عملکرد پرداخت پاداش و نتایج قابل قبول آن توسط امرسان ایجاد و توسعه یافت. مجموعه فعالیت های تیلور و هم عصرانش برای فرموله کردن اصول اساسی به عنوان روشهای علمی مدیریت متمرکز شده بود که این فعالیت ها به زودی تحت عنوان مدیریت علمی شناخته شد.
کار این افراد توسط انجمن مهندسین مکانیک آمریکا ارج نهاده شد و عرصه برای فعالیت تیلور و همفکرانش توسط این انجمن ایجاد شد. در سال ۱۹۱۲ انجمنی برای ارتقا و رشد مدیریت بنا نهاده شد که در سال ۱۹۱۵ انجمن تیلور نام گرفت. این انجمن از سال ۱۹۳۴ با عنوان انجمن مهندسی صنایع فعالیت خود را ادامه داد. در این دوران مدیران علمی دارای تحصیلات مهندسی بودند و بسیاری خود را مهندس صنایع قلمداد میکردند و گروهی نیز در حیطه مدیریت به عنوان مشاوران مدیریت مطرح بودند. بتدریج مواد درسی و مدرک مهندسی صنایع و برنامه های مربوطه مورد توجه قرار گرفت و در نهایت دانشکده های مهندسی صنایع ایجاد و توسعه یافتند.
تعریفشناسی مهندسی صنایع
نخستین گامها در شناخت پدیدهها ، با تعریف نمودن آنان آغاز میگردد . تعریفشناسی ، اشرافی نسبت به موضوع در اختیارمان مینهد و یاریمان میدهد تا با ذهنی روشنتر به جستجو و پژوهش در محتوای آن ادامه دهیم . در تعریفشناسی مهندسی صنایع که ابتدا به تعریف مهندسی خواهیم پرداخت و سپس مهندسی صنایع را تعریف نموده و آنگاه این تعریف را به تفسیر خواهیم نشست .
در پایان هم ، توانایی این را خواهیم داشت که با بیانی روشن و صریح ، تعریفی کوتاه اما مبین و مفهوم از مهندسی صنایع ارائه دهیم تا آغازی باشد بر پژوهش در حیطه دانش مهندسی صنایع .
مهندسی (Engineering) به چه معناست ؟
تاکنون بارها و بارها این واژه را در کاربردهای عامیانه و تخصصی شنیدهایم ؛ پرسش اینجاست که آیا اگر از ما بخواهند این کلمه را به تعریف آوریم قادر به بیان روان آن هستیم ؟
گام اول ما در یادگیری مهندسی صنایع ، آموزش معنای دقیقی برای مهندسی است . مجمع اعتباری مهندسی و تکنولوژی(The Accrediation Board for Engineering and Technology) که یکی از وظایف آن تعریف و یکسانسازی واژههای مهندسی است، مهندسی را به صورت زیر تعریف میکند:
مهندسی، مجموعه مهارت هایی است که با استفاده از معلومات ریاضی و علوم طبیعی و در اثر مطالعه ، تمرین و تکرار حاصل شدهاند و ما را به راه های بهرهگیری اقتصادیتر از مواد اولیه و منابع طبیعی در جهت منافع انسانیمان رهنمون میکنند .
حال درک روشنی از واژه پراستفاده مهندسی پیدا کردهایم ؛ مشاهده مینماییم که حیطه وسیعی در این تعریف جای میگیرند و به طور کلی میتوان گفت که هدف غایی همه آنها کمک به زندگی بهتر و راحتتر برای مجموعه انسانهاست . این هدف را از خاطر نبریم …
مهندسی صنایع را چگونه تعریف کنیم؟
در گام اول نگاه روشنی به مفهوم مهندسی حاصل کردیم ؛ اینک به مهندسی صنایع باز میگردیم و میخواهیم در دومین گام تعریفی از مهندسی صنایع یاد گیریم . بیشک موفقیت در هر شغلی مستلزم اشراف کلی بر جوانب آن میباشد و یکی از نکات مهم در این مبحث ، دانستن تعریف منطقی و صحیحی از شغل میباشد .
مهندسی صنایع چیست ؟
شاید شما هم بارها شنیده باشید که مهندسی صنایع اقیانوسی است به عمق از ۲۰ سانت تا چند متر که البته عمق آن با توجه به گوینده ها متفاوت است.
امروز می خواهیم تعریفی بیشتر از اقیانوسی که ذکر شد داشته باشیم.
چون در اقبانوس با عمق ۲۰سانت جایی برای شنا کردن وجود ندارد.
انجمن مهندسی صنایع آمریکا ، تعریف ذیل را بیان کردهاست :
مهندسی صنایع رشتهایست که با طراحی ، پیاده سازی و بهبود سیستمهای یکپارچه ای از انسان (human) ، مواد (material)، اطلاعات (information)، تجهیزات (instrument) و انرژی (energy)مرتبط میباشد . این رشته بر پایه دانش تخصصی در علوم ریاضی ، طبیعی ، اجتماعی و نیز قوانین و روشهای تجزیه و تحلیل مهندسی و طراحی بنا شده است تا به کمک آنها به ارزیابی نتایج حاصل از سیستمهای یکپارچه بپردازد .
در گام آتی این تعریف را با یکدیگر به تفسیر خواهیم نشست …
تعریف مهندسی صنایع را چگونه تفسیر کنیم؟
در گام پیشین تعریف انجمن مهندسی صنایع آمریکا را خواندیم ؛ اگر با دقت آن را مروری دیگر کنیم به واژهای کلیدی خواهیم رسید : سیستم ! لازم است در این لغت به خوبی تامل گردد که تمامی تلاش مهندسین صنایع بر روی سیستم پیاده میشود . نترسید ! به هیچ وجه با مفهوم ناآشنایی روبرو نیستیم . سیستم به هر مجموعهای از اجزا اطلاق میشود که برای حصول هدفی با یکدیگر در ارتباط موثرند . حال در ذهن خود به دنبال نمونه بگردید و ذهن خود را وادار به پویایی نمایید ! نمونهای میآوریم : خانواده ! به همین سادگی ! اما توجه داشته باشید که سیستم هایی که ما با آنها در محیط کاری سروکار خواهیم داشت لزوما به همین سادگی نیستند ؛ آنها گروهی از انسانها ، دستهای از مواد ، حجم بالای اطلاعات و مواردی اینچنینی را دربر خواهند گرفت ؛ میبینم که گستره وسیعی است آنچه یک مهندس صنایع با آنها همسایه خواهد بود و به همین دلیل باید برای تمامی آنها دارای حداقل اطلاعات لازم باشد . هدف یک مهندس صنایع بهبود کارایی سیستم به جهت نیل به اهداف کل مجموعه است و ایجاد بهبود در سیستم نیازمند بمباران فکری در مورد همه آنهاست . گمان دارد که دگرگونی و بهبود را از چه جایی باید آغاز نمود ؟! نگاهی به اطراف بیاندازید ، از چیزهایی آغاز کنید که نزدیکترند ؛ حال سوالی از شما میپرسیم : چه چیز به شما از خود شما نزدیکتر است ؟! پس :
مغرور نباشید ؛ کسی شما را زیر سوال نخواهد برد ؛ بهبود را باید از خود شروع کنید …
اهمیت مهندسی صنایع
مرور توانمندیها و خدمات مهندسی صنایع نقش و اهمیت مهندسی صنایع را بوضوح بیان میکند. امروزه حیات اقتصادی سازمانها و موسسات تولیدی و خدمات در بازار رقابتی شدید جهانی به استفاده بهینه از منابع در دسترس وابسته است. عموماً منابع در دسترس شامل مواد، منابع انسانی، ماشین آلات (شامل تجهیزات، لوازم جانبی، امکانات مورد نیاز شامل فضا و انرژی و …)، منابع اطلاعاتی و منابع مالی طبقه بندی میشوند. ایجاد و نگهداری منابع یاد شده هزینه هایی را برای سازمان به دنبال دارد. هزینه تمام شده واحد محصول هر موسسه متأثر از نحوه به کارگیری این منابع است. هر شرکت تولیدی یا خدماتی که بتواند هزینه های خود را به حداقل ممکن برساند و به بیانی دیگر توانایی استفاده بهینه از منابع را در تمام ارکان سازمانی خود ایجاد نماید یا حاشیه سود بیشتری به دست خواهد آورد و یا قادر خواهد بود که قیمتهای فروش خود را با حفظ حاشیه سود قبلی، کاهش دهد. این بدان معنی است که قدرت رقابتی موسسه مذکور در بازار افزایش مییابد. با توجه به تحولات اقتصاد جهانی قدرت رقابتی شرط اساسی موفقیت در کسب و کار نوین محسوب میشود. در کنار این مسائل، توجه به نوآوریها و ارتقاء کیفی محصولات و خدمات که از طریق تلاش برای یافتن طرح های بهبود یافته و همچنین تحول در فرآیند کسب و کار نیز بقا و رشد موسسات را در پی خواهد داشت. با توجه به مراتب فوق اگر ضرورتها و نیازمندیهای رسیدن به امور مذکور را با تکنیک های مهندسی صنایع تطبیق دهیم مشاهده می شود که مهندسی صنایع ابزار لازم برای حصول اهداف سازمانی را بطور فراگیر و سیستماتیک فراهم میآورد و این نشانگر نقش و اهمیت بالای مهندسی صنایع بعنوان موتور محرک حرکت سازمانهای امروزی است.
مهندسی صنایع عبارت از کاربرد اصول و تکنیکهایی به منظور بهبود، طراحی و نصب سیستمهایی شامل انسان، مواد، اطلاعات، انرژی و تجهیزات برای فراهم آوردن امکان تولید کالاها و ارائهی خدمات به شکل کارا و مطلوب میباشد.
برای بررسی، ارزیابی و کاربرد این سیستمها، دانش و مهارتهای علوم ریاضی، علوم فیزیکی و علوم اجتماعی به همراه فنون و تکنیکهای طراحی مهندسی مورد نیاز است. فعالیتهای مهندسی صنایع همانند پلی است که ارتباط بین اهداف مدیریت و عملکرد عملیاتی سازمان را ایجاد مینماید.
مهندسان صنایع بیشتر درگیر افزایش بهرهوری در مدیریت منابع انسانی، روشها و تکنولوژی هستند و حال آنکه سایر رشته های مهندسی بیشتر درگیر ماهیت فنی فرایندها و فرآوردهها میباشند. در واقع مهندسی صنایع تنها رشته مهندسی است که عامل انسان یکی از مؤلفه های اصلی سیستمهای مورد مطالعه ی آن را تشکیل می دهد. در نتیجه مهندسان صنایع در تیمهای میان رشته ای برای امور برنامه ریزی، نصب و کنترل و بهبود فعالیت های مؤسسات به خدمت گرفته میشوند.
اهداف رشته:
- بازسازی اقتصادی و اجتماعی با توجه به مهارتها و فنون.
- بهبود در بهره گیری از منابع مالی، زمانی و معنوی در دسترس با استفاده از ابزارهای علمی مدل سازی و شبیه سازی.
- ارتقاء سطح رضایت از خدمات برای مشتریان در فرم های گوناگون.
- تغییر در میزان راندمان فعالیت های در حال انجام در سطح کارگاه های اجرایی گوناگون.
- بهبود در شرایط عرضه خدمات و ایجاد رفاه بیشتر با ایجاد ارزش افزوده در فعالیتها و رفع تنگناها و نارسایی.
- اخذ تدابیر متنوع برای ایجاد رضایت، خشنودی و وفاداری در مشتریان گوناگون.
- کاهش دادن قیمتها، ضمن حفظ کیفیت و نیز ترجمه کیفیتهای جدید(آوردن کیفیتی به جای کیفیت دیگر) مورد انتظار.
- کوتاهتر کردن زمانهای تحویل کالا و خدمات به اشکال مختلف
- به خدمت گرفتن فناوری های جدید روباتیک، طراحی و تولید توسط کامپیوتر، شناسایی خودکار، انبارداری و هدایت خودکار امکانات و تجهیزات.
اصول فکری مهندسی صنایع
- خلاقیت: فعالیت اصلی هر مهندس صنایع ارائه طرح برای بهبود سیستمهای جاری و یا ارائهی طرح جدید میباشد که به همین منظور نیاز به خلاقیت و نوآوری جهت ارائه طرحهای نو و بدیع میباشد.
- تفکر فراگیر: نگرش فراگیر موجب میشود مسائل از کل به جزء و تعامل اجزاء با هم مورد بررسی دقیق قرار گرفته و مدل کاملی از سیستمهای مورد نظر تهیه و مسائل مورد نظر آن به بهترین شکل طرح و بررسی میگردد.
- رهبری گروه: آشنایی با کلیت سیستم مورد نظر و نقش اجزا در کارکرد صحیح آن این امکان را فراهم می آورد که هدایت و رهبری گروه کاری مجری سیستم با انگیزه بیشتری دنبال گردد و در واقع علاوه بر طراحی سیستم مورد نظر، مهندسی صنایع سیستم های پیاده سازی و اجرا را نیز پی ریزی نموده و نقش رهبری گروه های کاری را مؤثرتر دنبال می نماید.
- مدیریت زمان: امروزه اهمیت زمان و فرصت های آن با توجه به عرصه ی تنگاتنگ رقابت اقتصادی برای همگان واضح و بدیهی است. در این خصوص مهندسی صنایع با درک موضوع تکنیک هایی را به کار میگیرد که عامل زمان اجرای اجزای کاری را در تمامی فرآیندها مورد توجه و مدیریت قرار می دهد.
- ارتباط بهره وری و بهبود مستمر:
اعتقاد به ارتقاء بهره وری و بهبود مستمر یک فصل مهندسی با ارزش در مهندسی صنایع است. اکتفا به وضعیت فعلی جز در جا زدن نتیجه ی دیگری نخواهد داشت. لذا مهندسی صنایع با پذیرش این مطلب که سطح دانش و مهارتها یک مقوله نسبی است، همواره سعی او افزایش بهر هوری و بهبود وضعیت کاری نموده وسعی میشود همواره امور اثربخشتر و کاراتر میشود. نگرش بهبود مستمر این امکان را می دهد که هر روز به فکر ارتقا هر چند به اندازه کوچک باشیم. - ذهن کنجکاو و یادگیری:
مهندسی صنایع به منظور مطالعه و پیگیری مسائل همواره به این نکته توجه دارد که هر مورد را، منحصر به فرد بررسی نماید و جهت شناخت آن فرض بر این است که از تصورات ذهنی دوری نموده و سعی برتعیین کشف واقعیتهای حاکم بر اجزاء و کل سیستم میباشد. لذا عدم وجود تعصب خاص به ماهیت فنی امور موجب میشود ذهنیت کنجکاو برای کشف حقایق نهفته در پدیدهها تقویت شود ومهندسی صنایع با ذهن متعصب کمتر میتواند راه حلهای ابتکاری و راه گشا برای مسائل موردنظر ارائه نماید.
کمی زیاد بود ولی نیاز است حتی روزنامه وار هم که شده است نگاهی به مطلب فوق بیاندازید.
34 دیدگاه
ناهید
سلام مطلبتون کامل و مفیدبود مرسی…
حسین
مهندسی صنایع دانشگاه آزادیاشیمی کاربردی دانشگاه پیام نور؟کدام راانتخاب کنم ؟لطفاراهنمایی ام کنید(فوری ۱۳۹۰/۰۶/۲۱)
۶
محمدحسین عامری
سلام دوست عزیز
من خودم هم در گذشته با همچین سوالی مواجه شدم چون برای یک پسر آینده شغلی از همه چیز مهمتر است (البته در هنگام تحصیل) ، بهتر است در رشته ای به ادامه تحصیل بپردازد که علاوه بر امکان تحصیل در مقاطع بالاتر آینده شغلی خوبی هم داشته باشد.
من به شخصه مهندسی صنایع دانشگاه آزاد را به شیمی کاربردی دانشگاه پیام نور ترجیح می دهم
علاوه بر اختلاف های زیادی که در تحصیل در این دو دانشگاه وجود دارد و همچنین امکانات کم تر دانشگاه پیام نور و از همه مهتر چون این انتخاب بین یک رشته علوم پایه و یک رشته مهندسی است اگر مشکل مالی ندارید مهندسی صنایع دانشگاه آزاد ارجع تر است.
ولی باز هم انتخاب با خودتان است.
با تشکر
حسین غدیری
آقای عامری عزیز
باسلام واحترام ازراهنمایی شمااستفاده کردم خودم هم باتوجه به مشورت باتعدادی ازدوستان واهل فن به این نتیجه رسیدم خیلی خیلی ازشماممنون هستم
باآرزوی موفقیت
محمدحسین عامری
سلام
خوشحالم که توانستید انتخابی درست انجام بدهید.
موفق و موید باشید.
با تشکر
n
سلام
ممنون از توضیحات کاملتون
یه سوال داشتم من هم توو دانشگاه ازاد و هم توو دانشگاه غیر انتفایی قبول شدم هر دو هم مهندسی صنایع هستن
حالا به نظرتون چیکار کنم؟؟؟؟
محمدحسین عامری
سلام
تحصیل در این دو دانشگاه شرایط خودشان را دارد و از لحاظ هزینه صورت گرفته در هنگام تحصیل نیز با هم متفاوتند و همچنین مقایسه کلی نیز اشتباه است.
برای مثال دانشگاه آزاد تهران جنوب را با کدام دانشگاه غیر انتفاعی مقایسه می کنید.
همچنین الویتهای دیگری مثل شهر قبولی را هم مورد توجه قرار بدهید.
شرایط را بررسی کنید،امیدوارم بهترین تصمیم را بگیرید
سجاد
سلام
من امسال کنکور داشتم و مهندسی صنایع پیام نور قبول شدم
از طرفی it ازاد هم قبول شدم به نظر شما کدوم رو انتخاب کنم
اگه لطف کنین با دلیل جوابمو بدید ممنون میشم …
محمدحسین عامری
سلام
مهندسی صنایع و IT دو رشته مجزا هستند در درجه اول به علاقه خود رجوع کنید علاوه بر علاقه تان به مواردی مثل نحوه تحصیل و هزینه های تحصیل در این دو دانشگاه نیز مورد بررسی قرار بدهید.
همچنین الویتهای دیگری مثل شهر قبولی را هم مورد توجه قرار بدهید.
امیدوارم انتخابی درست انجام بدهید.
با تشکر
محمد
سلام به دوست عزیز
من کنکور تازه دادم و نیاز به اطلاعات بهروز در مورد صنایع هستم و بدجوری علاقه دارم…از شما میخام بازار کار این رشته در حال حاضر و دانشگاه های معتبر در شهر های دیگر غیر تهران هستم
منتظر جوابتون میمونم
محمدحسین عامری
سلام
بازار کار مهندسی صنایع به حدی می تواند گسترده باشد که قابل بیان نیست ولی قبل از هرچیز ذهنتان را از اقیانوسی به عمق ۲۰ سانتی متر و این حرفها خالی کنید.زیرا در اقیانوسی به عمق ۲۰ سانتی متر نمی توان شنا کرد مهدسی صنایع در حین این که ساده به نظر می رسد سخت است و این سختی در هنگام ورود به بازار کار نمود پیدا می کند برای ورود مطمئن به بازار کار باید در هرشته ای بهترینها و یا جزء برترینها باشید برترینها محدودند ولی بهترین باشید.
مطلب زیر را برای اطلاعات بیشتر مطالعه کنید.
در مورد دانشگاه ها هم اطلاعات هم خیلی کم است.
سپاس
B
سلام ممنون از توضیحاتتون
به نظرتون رو چه کتابها و نرم افزارهایی باید کار کنیم که بعدا تو کارمون موفق تر باشیم؟(ترم ۳)
به نظرتون دانش تریز به دردمون میخوره به عنوان مهندس صنایع؟
محمدحسین عامری
سلام
یک مهندس صنایع قبل از هرچیز باید یک دفترچه یاداشت و یا یک نت داشته باشه تا مسائل سوالات منابع و یا مواردی را که توسط اهل فن و اساتید مطرح می شود را یاداشت کند.
تریز و مهارتهای حل مساله یک از موارد ضروری است که باید مورد توجه مهندسین صنایع باشد.
مهارت کار با کامپیوتر و icdl به همراه تسلط بر روی زبان از اولین الویتها است در مراحل بعدی مطالعه صحیح دروس و بهره گیری از منابع و اتکا نکردن به جزوه ها.
سپاس
B
ممنون از توضیحاتتون.
میشه یه کتاب در مورد تریز معرفی کنین؟
بازم ممنون توضیحاتون عالیه:)
محمدحسین عامری
سلام
« تفکر جانبی » نوشته ادوارد دبونو
« هنر خلاقیت در فن و صنعت » نوشته اوژن وان فانژه، ترجمه حسن نعمتی،انتشارات امیرکبیر
« پرورش استعداد همگانی ابداع و خلاقیت » نوشته الکس اسبورن، ترجمه دکتر حسن قاسم زاده
« هنر و علم خلاقیت ». نوشته جورج اف. نلر، ترجمه دکتر سید علی اصغر مسدد،انتشارات دانشگاه شیراز
« استعدادها و مهارت های خلاقیت و راههای آزمون و پرورش آنها » نوشته پایل تورنس، ترجمه دکتر حسن قاسم زاده
B
ممنونم خیلی بهم کمک کردین:)
عباس
salam man khili be reshte sanaye alaghemandam va alan terme akhare karshenasiam khastam behem komak konin v begin kodom ghesmat az reshtamon polesh khobe chon man bish az had alan be kare por daramad niaz daram harchand k aslan adam polakii nistam ama ye sharayeti baram pish omade ke vaghan be shoghe top niaz daram, va in ke lazemash che chiziaio bayad kamel balad basham bebakhshid k matlabam ziad shod age javabo ham inja va be emailam befrestin mamnoon misham! montazere pasokheton hastam bazam mamnoon
محمدحسین عامری
سلام
تمامی قسمتها می تواند درآمد زا باشد ولی به صورت مجزا
شاخه کنترل کیفیت و تضمین کیفیت یکی از قسمتهایی است که مختص مهندسین صنایع است، لازمه ی آن آشنایی با کاربرد کنترل کیفیت در صنعت است در صنعت کسی به شما واریانس و میانگین و ucl , lcl , cl را نمی دهد بدست آوردن این مقادیر به عهده شماست.
حوزه درآمد زا دیگر کنترل پروژه است که نیازمند یادگیری نرم افزار msp و پریماورا و تسلط بر روی آنهاست.
علاوه بر دو حوزه بالا برنامه ریزی تولید نیز یکی دیگر از قسمتهایی است که می توانید در آن مشغول به کار شوید.
اگر وارد صنعت شوید می توانید کمبود متخصصین نت را تشخیص دهید پس نگهداری و تعمیرات نیز از حوزه های درآمد زاست.
قبل از هرچیز پیشنهاد می کنم تا کارآموزی ۱ و ۲ خود را در یکی از موارد بالا بگذرانید زیرا هرجایی که بخواهید وارد بازار کار شوید از شما سابقه کار طلب می کنند که کارآموزی ۱ و ۲ شما بهترین سابقه کارتان است.
با توجه به ترم آخر بودنتان می توانید در یک شرکت تحت عنوان کارآموزی وارد شوید و همانجا مشغول به کار شوید شرکتهای زیادی هستند که دنبال کارآموز می گردند و دستمزد خوبی نیز می دهند.
در ابتدا به دفتر ارتباط با صنعت دانشگاهتان مراجعه کنید آنها می توانند شما را به صنایع مختلف معرفی کنند.
برای کار در تمامی حوزه های بالا تسلط بر روی اکسل ضروری به نظر می رسد.
سپاس
لیندا
سلام آقای عامری
من امسال کنکور دادم و مهندسی صنایع آزاد رباط کریم قبول شدم،و چون مسیرش واسه من چپ بود و در کل رفت و آمد سخت بود نرفتم،الان انتخاب رشته کردم واسه دانشگاه های بدون کنکور،صنایع آزاد خرم آباد رو زدم و مهندشی پزشکی پیام نور تهران،و هردوشون ب احتمال زیاد قبول میشم،بنظر شما کدومشون واسه من بهتره،آینده ی کدومشون واسه ی خانم میتونه خوب و امیدی باشه؟؟ ممنون میشم راهنماییم کنید
محمد حسین عامری
سلام
بستگی به محل زندگیتون داره
دانشگاه های پیام نور متاسفانه امکانات فنی شون کمه و بیشتر به درد رشته های انسانی می خورند ولی مهندسی پزشکی یک سر و گردن از صنایع بالاتره
تعمیر و نگهداری تمامی سخت افزار های پزشکی و نصب راه اندازی تجهیزاتی مثل ام آر آی، رادیولوژی و غیره سبب میشه که هر بیمارستان به یک مهندس پزشکی احتیاج داشته باشه البته از لحاظ درسی و سر فصل دروس هم خیلی با صنایع متفاوته و شبیه مهندسی برقه
از نظر من صنایع اصلا مناسب یک خانم نیست و مهندسی پزشکی می تواند برای یک خانم بهتر باشد چرا که محیط کاری مثل صنایع مردانه و ملال آور نیست.
البته ناگفته نماند مهندسی صنایع دانشگاه آزاد آن هم واحد شهرستان ها رو اصلا ترجیح نمی دهم چرا که بیشتر به درد مدرک گرفتن می خورند تا درس خوندن (تجربه شخصیم) ۴ سال صرف کردن عمر باید ثمری داشته باشد هرچه به پایتخت نزدیکتر باشید احتمال پیشرفت بسیار بیشتر است.
به شخصه شاید پیام نور تهران را ترجیح می دادم ولی همه چیز به مکان فعلی زندگی شما بستگی دارد و هدف شما از تحصیل، بد نیست نگاهی هم به دانشگاه علمی و کاربردی هم بیاندازید.
سپاس
الیاس
سلام آقای عامری
من فارغ التحصیل مهندسی مدیریت اجراییم ، از اونجایی که رشته ما بعد گذشت ۶ سال هنوز وارد رشته های استخدامی نشده توی این چند وقت دارم از رشته مهندسی صنایع برا آزمون های استخدامی استفاده میکنم البته گرایش این رشته رو مهندسی صنایع انتخاب کرده بودم تو دانشگاه
هنوز که موفق نشدم کاری پیدا کنم
حالا من از شما خواهش میکنم اگه امکانش هست منابعی رو معرفی کنید که تو این زمان بیکاری پایه های خودمو تو این رشته قوی کنم ،
بعد آقا عامری شما اینجور میگین
چون رشته مهندسی اجرایی خیلی مبهم و نا آشنا میومد همیشه از اسم صنایع استفاده میکردم اگه کسی سوال میکرد رشته تحصیلیت چیه میگفتم مهندسی صنایع ، اونم برا تاییدیه حرفم میگفت صنایع غذایی یه رشته پر درامد و پر از فرصت کاریه ، من میدیدم اوضاع خراب شده میگفتم نه بابا من مهندسی مدیریت اجرایی صنایع میخونم و در آخر طرف اینجوری میشد O_o
کلا مردم خیلی خیلی اطلاعت کمی در مورد این رشته پرقدرت و گسترده دارن انصافا یکی از رشته هایه که من هر استخدامی رو که باز کردم خواه ناخواه اسمشو دیدم نیروگاه ، پترو شیمی ، استخدامی بانکها ، شرکت نفت و یا استخدامی مراکز خدماتی و سایر ادارات دولتی . اما این رشته یه رشته کار آفرینه اگه دولت از نخبه های این رشته حمایت کنه صددرصد کشورمون پیشرفت قابل توجهی میکنه
محمد حسین عامری
سلام
پیشنهاد می کنم نرم افزار هارو یاد بگیرید.
از اکسل شروع کنید
اکسل را حرفه ای یاد بگیرید.
msp و پریماورا هم پیش نیاز بازار کار است.
سپاس
علی
سلام ببخشید میخواستم بدونم بازارکار صنایع تو شهر هایی که زیاد صنعتی نیستن مثل بیرجند چطوریه؟
محمد حسین عامری
سلام به بانکها و ادارات محدود می شود.
سپاس
مینا حسن زاده
سلام آقای عامری
من فارغ التحصیل کارشناسی ارشد ریاضی محض هستم الان میتونم در مقطع دکترا تغییر رشته بدم و در رشته صنایع ادامه تحصیل بدم؟ با تحقیقاتی که انجام دادم به رشته صنایع علاقمند شدم. به نظر شما با توجه به تغییر رشته میتونم در این رشته موفق شوم. ممنون میشم راهنماییم کنید.
با سپاس
محمد حسین عامری
سلام سرکار خانم حسن زاده
با توجه به تغییری که از سال ۹۲ رخ داده دوستانی که بخواهند می توانند بدون توجه به گرایش ارشد در گروه های علوم پایه و فنی تغییر رشته دهند (از ۱۳۹۲ همه فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد در هر رشتهای میتوانند در آزمون دکتری سال ۱۳۹۲ گروههای علوم پایه و فنی و مهندسی شرکت کنند و درصورت پذیرفته شدن و موفقیت در غربال گریهای آزمون مربوطه، هیچ منعی برای ادامه تحصیل آنها در این رشتهها وجود نخواهد داشت.)
اگر بتوانید رزومه خوبی برای خود فراهم کنید و از مصاحبه سربلند خارج شوید چرا که نه
رشته خیلی خوبیه و برای انجام تحقیقات رشته مناسب و جذابی است.
سپاس
reyhaneh
سلام اقای عامری ببخشید برای قبولی در رشته ی صنایع در دانشگاه ازاد تهران-جنوب چه رتبه و ترازی لازمه؟ ممنون
محمد حسین عامری
سلام متاسفانه اطلاعات سالیان اخیر ندارم.
سپاس
'g5
گذشت اون زمان که میگفتن فلان محیط مردونست.الان دیگه دوره زناست.همین جوری واسه خودت تفکیک جنسیتی نکن الان تو رشته های مهندسی خیلی زنا هستن که خیلی ازمردا باسوادترن.چرابه اون خانم میگی مهندسی بزشکی بهتره در صورتی که اوضاش تو ایران خرابه ….ها حتما چون زنا باید بشینن تو خونه مهم نیست؟جمع کن این بساطتو .مردمم با این راهنمایی هات بدبخت نکن
محمد حسین عامری
سلام
نمی خواستم جواب بودم فقط دیدگاهتو تائید کردم
ولی حیفم اومد همین قدر اطلاع داشته باشی که الان دانشجو های مهندسی پزشکی دانشگاه ازاد تو دوره دانشجویی می شناسم که تا چند میلیون درآمد دارند.
این راه هایی که معرفی می کنم، راه هایی است که اگر خودمم دختر بودم میرفتم
در ضمن قرار نیست هرچی من می گم درست باشه
و صرفا نظر شخصیمه
از اینکه مارا مورد لطف و عنایت قرار دادید سپاسگذارم
سپاس
آناهید
سلام خسته نباشید….شمابه این مطلب اعتقاددارید نیلوفرآبی تومرداب به قشنگ زیبایی رشدمیکنه دانش مهمه وعمل وانگیزه ای که آدماباهاش واردرشته هامیشن.نه انقدکه شماتأکیدبه دانشگاه دارید.علاقه برشته ای ک ازشناخت بوده وادامه دادنش!توهرجایی که باشی میتونی بدرخشی وپیشرفت کنی
محمد حسین عامری
سلام البته باید نیلوفر آبی بود تا بتوان در مرداب رشد کرد ولی شرایط رشد ایده آل در کنار رودخانه است که محیاست.
اگر بخواهیم رشد کنیم منطقی است که رودخانه را انتخاب کنیم مگر اینکه نیلوفر باشیم و اصلا برای رشد کردن در مرداب خلق شده باشیم.
سپاس
zarezadeh
سلام
وقتتون بخیر .من دانشجوی ترم ۳ مهندسی صنایع دانشگاه میبد هستم .میخواستم بدونم من از الان باید کدوم یکی از حواس و توانایی هام و تقویت کنم یا اینکه به دنبال خواندن چه کتاب هایی باشم تا بتونم بعد از فارق التحصیلی خیلی قوی و قدرتمند وارد بازار کار بشم ممنون میشم که پاسخ بدین.
محمدحسین عامری
سلام به نظرم اول تمرکزتونو بزارید روخوشناسی تا استعدادهاتونو پیدا کنید.